Serra Gelada

¿Encara no coneixes la Serra Gelada?

La serra i el seu entorn litoral, estan inclosos en el Parc Natural de la Serra Gelada. La Generalitat ho va declarar Parc Natural en 2005 per a salvaguardar els seus valors i procedir a la seua conservació natural. En tractar-se del primer parc marítim terrestre de la comunitat, és un dels més singulars. De fet la seua superfície protegida consta de 5.564 hectàrees, de les quals el 88% corresponen al medi marí.

És en la part marítima on es documenta una gran diversitat biològica, entre la qual destaca la prada de Posidònia oceànica, vital per a la fauna marina, que contribueix a l’oxigenació de l’aigua i serveix de reserva per a peixos, mol·luscos i crustacis, sent lloc de posada, refugi i aliment.

En la zona terrestre, mereix una especial atenció la duna fòssil penjada, que formada fa més de cent mil anys crea en el seu front litoral penya-segats de més de 300 metres d’altura.

¡És una estampa preciosa del Mediterrani!

La condició marítima i terrestre del parc, també permet la presència d’una gran varietat d’espècies animals. Sens dubte, l’animal més significatiu que acull és el dofí mular, per als albiraments del qual es compta amb un dels quatre punts oficials d’observació de cetacis a la Comunitat Valenciana.

La vegetació que es localitza al parc està marcada per la diversificació de paisatges, la qual cosa ha permés l’aparició d’espècies endèmiques com la Palomilla, el Ginebre de les dunes o la Camariña.

¿Vols saber perqué s’anomena Serra Gelada?

El seu nom ve dau per la seua orientació, un microclima fred i també per l’efecte òptic que produeix el reflex de la llum de la lluna sobre la seua pedra calcària.

¡Vine a visitar-nos i descobreix tot un paradís natural!

Més Informació

Parcs Naturals GVA

Parc Natural de la Serra Gelada

CEA CARABINEROS / Camí Vell del Far nº18
Tlf. 629 321 248 / serragelada@gva.es