Festivals a L'Alfàs del Pi

Festivals a L'Alfàs del PiSi hi ha alguna cosa que defineix a un municipi i el fa únic és la seua cultura, la cultura és l'ànima d'una societat vibrant, la seua identitat.

A l'Alfàs, la cultura està impregnada de manera discreta però perceptible en cadascuna de les seues instal·lacions, en cadascuna de les seues activitats i en cada acte quotidià, des de la recepta centenària d'un guisat fins a la celebració d'una cercavila. Com contem les nostres històries, celebrem, recordem el passat, ens entretenim i imaginem el futur. La nostra expressió creativa ajuda a definir qui som i ens ajuda a veure el món a través dels ulls dels altres.

L’ Alfàs, té un atractiu cultural únic, aquest municipi de cinema es converteix durant els 12 mesos de l'any en lloc de trobada per als amants de l'art i la cultura, garantint un gaudi cultural de qualitat i ens sorprén cada dia amb una programació cultural diferent.

Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi

36º Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi
Juliol

Aquest certamen reuneix anualment a reconeguts actors, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional i ofereix la possibilitat de gaudir de grans projeccions distribuïdes entre el Cinema Roma, la Casa de Cultura i el Cinema a la platja. En el festival es premien cada any els curtmetratges a concurs i s'entrega el Faro de Plata a la trajectòria professional. Compta a més amb nombroses activitats paral·leles com a teatre, concerts, tallers o taules redones. Web del festival
Mostra de Teatre

22º Mostra de Teatre
Març

Durant una setmana s'exhibeixen les últimes propostes teatrals de caràcter professional que han estat en les principals cartelleres a nivell nacional i amateur, incloent-hi un homenatge a algun actor o actriu de renom al qual després de representar la seua obra se li entrega el “Pi d’Honor de Teatre”.
Festival Provincial d’Arts Escèniques de la Diputació

5º Festival Provincial d’Arts Escèniques de la Diputació
Agost

Promogut per la Diputació d'Alacant, aquest festival provincial en el qual l'Alfàs del Pí participa, agrupa propostes de diferents municipis per a contribuir a donar-li major visibilitat a les Arts Escèniques, en les modalitats de teatre, teatre infantil, circ i dansa.
Festival música clásica. “Mozartmanía”

34º Festival música clásica. “Mozartmanía”
Octubre

En homenatge a Wolfgang Amadeus Mozart i a Ludwig Von Beethoven, tots dos pares del “sinfonismo clàssic”, anualment en aquest festival pioner a la província d'Alacant, podem escoltar en viu i en directe a les principalment orquestres clàssiques i grups de cambra tant nacionals com internacionals.
Festival de música Jazz. “L’Alfàs en Jazz”

31º Festival de música Jazz. “L’Alfàs en Jazz”
Setembre

En edicions anteriors d'aquest festival que al principi es duia a terme a l'Auditori de la Casa de Cultura i posteriorment ix al carrer i als pubs més emblemàtics del municipi, han participat músics tan emblemàtics com Lou Benett, Pedro Iturralde, Teté Montoliu, o grups com the Bourbon Street Stompers, Bernard van Rossum quartet i Chameleon jazz Group.
Setmana Cultural l’Alfàs amb Història

13º Setmana Cultural l’Alfàs amb Història
Abril

L'objectiu d'aquestes jornades és posar en valor els diferents aspectes històrics, sociològics, econòmics i culturals relacionats amb el passat del municipi, durant aquesta setmana s'entrega cada any el “Premi l'Alfàs” amb la finalitat de commemorar la segregació de la Baronia de Polop i el naixement del nou municipi de l'Alfàs del Pí.
Festival Internacional de Cors de l’Alfàs del Pi. “L’Alfàs Canta”

12º Festival Internacional de Cors de l’Alfàs del Pi. “L’Alfàs Canta”
Maig

Trobada anual en el qual es donen cita diferents agrupacions corals tant nacionals com internacionals, oferint un ampli repertori de música vocal, clàssica, contemporània i folklòrica, convertint a l'Alfàs del Pi, en seu del cant coral internacional”.
Festival d’estiu

24º Festival d’estiu
Juliol

L'aposta estiuenca per a traure les activitats culturals al carrer, celebrat durant les nits d'estiu a la platja de l’Albir, ofereix un compendi de propostes que aconsegueix pràcticament a totes les arts escèniques, música, teatre, cinema o dansa.
Festival música. “Concerts a la Lluna de l’Albir”

7º Festival música. “Concerts a la Lluna de l’Albir”
Agost

Naix amb l'objectiu de dinamitzar culturalment la zona de la platja en temporada estival i aprofita el magnífic marc que ens ofereix el Museu a l'aire lliure Vila Romana de l’Albir, per a oferir concerts protagonitzats per intèrprets de reconegut prestigi i diferents estils musicals.
Setmana Cultual Hispà-Noruegues

22º Setmana Cultual Hispà-Noruegues
Novembre

Donat els vincles estrets entre Noruega i l'Alfàs del Pi on en l'actualitat resideixen més de 2.500 noruecs, aquestes jornades propicien la convivència i l'intercanvi cultural, amb un programa dirigit al públic en general que inclou música, literatura, dansa o gastronomia.
Festival infantil nadalenc. “Jajajajaja Riures Nadalencs

19º Festival infantil nadalenc. “Jajajajaja Riures Nadalencs
Gener

Durant les vacances de Nadal es dedica un temps i un espai als xiquets i xiquetes perquè gaudisquen de la cultura amb activitats musicals, teatrals i lúdiques. Aquest esdeveniment coincideix amb el Concurs Local de Pesebres i el Concurs Local d'Ornamentació d'Arbres de Nadal.

Calendari Activitats culturals

Maig

  • Dia de Europa
  • Dia de Noruega

Juliol

  • 23º Fira d’Artesania en Platja Albir

Agost

  • 23º Fira d’Artesania en Platja Albir

Setembre

  • 17º Balconades de l’Alfàs del Pi

Octubre

  • 14º Trobada de pintors en la Platja de l’Albir

Novembre

  • 8º Exposició Dones Creatives. “Juno a la Tardor”

Desembre

  • 18º Ornamentació d’Arbres de Nadal
  • 17º Concurs Local d’aparadors Nadalencs