Platges de l’Alfàs del Pi

Un dels racons més espectaculars de l’Alfàs del Pi, és sens dubte, la seua façana litoral. El Racó de l’Albir està situat en la badia d’Altea, entre les faldes de la Serra Gelada i l’imponent Penyal de Ifach. Des d’aquesta particular platja de cudols es pot gaudir d’una de les vistes més espectaculars de la costa alacantina. La qualitat de les seues aigües, serveis i la resta d’elements que conformen el seu litoral ha mantingut la bandera blava durant totes les edicions d’aquest reconeixement de qualitat que atorga anualment des de 1987 la Fundació Europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions. Durant tot l’any, el passeig marítim és un anar i vindre de turistes i veïns, que acudeixen diàriament a la platja per a gaudir de les meravelloses vistes de la badia i recórrer el Passeig de les Estreles, en el qual estan gravats, sobre pedra i bronze, el nom dels artistes homenatjats cada any durant el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Al principi de la platja del Racó de l’Albir és on se situa l’oficina de turisme i la impressionant escultura de l’ancora, denominada “Assentament” obra de l’artista Jorge Castro, al voltant de la qual a l’estiu s’organitzen nombroses activitats culturals, dins de la programació del Estiu Festiu. És on també se situa cada estiu la Fira d’Artesania.

 

Activitats Nàutiques

Els fons marins de la badia estan inclosos en l’espai protegit del Parc Natural de la Serra Gelada i posseeixen una gran varietat d’espècies animals, a més d’una extensa prada de Posidònia oceànica, una planta fonamental per a l’ecosistema marí. Navegar entre les seues aigües és sempre un privilegi i per a evitar el fondege s’han instal·lat boies ecològiques. Les seues aigües són per tant l’escenari perfecte per a practicar submarinisme o tub respirador entre altres esports com el Piragüisme, Paddle Surf, Vela o Windsurf.

 

Biblio-platja

Brinda a residents i visitants una bona ombra i la possibilitat de gaudir de la lectura en un entorn privilegiat. Els usuaris poden consultar la premsa nacional i internacional en diferents idiomes, a més de tindre accés a revistes i llibres.

 

Parcs Infantils

Els més xicotets poden divertir-se als parcs infantils, les xarxes de Voleibol de platja, el lloguer de patins a pedals o les activitats que cada estiu s’organitzen en la biblio-platja.

 

Punt d’atenció al Bany Assistit

Situat a l’altura de la biblio-platja, aquest servei està supervisat per personal tècnic qualificat i compta amb cadires amfíbies, crosses també amfíbies, farmaciola, lavabos adaptats i dutxa.

 

Altres Serveis

Bandera Blava, Wifi, Baños, Llavapeus, Passarel·les, Vigilància i Socorrisme, Megafonia, Jocs Infantils, Jocs Esportius, Parc de Calistenia, Biblio-platja, Restaurants, Hotels, Càmping, Carril Bici, Parada de Taxis, Oficina de Turisme. Centre de Busseig. Lloguer de Bicis. Lloguer d’Hamaques,Ombrel·les, Patinets, Caiacs i Taules de Padlesurf. Web Cam.

Cales i racons únics

En el tram costaner de la Serra Gelada, se situen entre roca, cudols i penya-segats, tres cales naturals d’aigua cristal·lina, les quals compten amb una gran riquesa de flora i fauna marina on bussejar es converteix en una tasca altament recomanable. L’accés a les cales es pot realitzar des de la mar o a peu baixant les pistes pedregoses que salen des del camí asfaltat al far. L’accés pel camí de pedres obliga a portar especial cura i a comptar amb un calçat còmode i adequat. Són cales que no compten amb un equip de salvament ja que la seua longitud no ho requereix, però sí que compten amb sistema de vigilància que està pendent de qualsevol canvi o anomalia en l’estat de les aigües.

 

La Cala del Amerador

Amplària: 7 m
Extensió de la cala: 20 m.

Una de les més xicotetes, es diu així perquè és on es posava a remullar l’espart recentment tallat per a ablanir-lo i després crear cistells, cabassos o cordes. El seu material rocós i el seu fons no massa profund, fan d’ella un enclavament únic i perfecte per a gaudir del busseig amateur i d’un dia de tranquil·litat a la vora del Mediterrani.

 

La Cala del Metge

Amplària: 4 m
Extensió : 121 m.

Una de les més boniques, que deu el seu nom a la proximitat de la casa del metge (metge). Totalment verge i molt recomanable per als amants del tub respirador quan no existeix onatge, destaca, no hi ha dubte, el seu relleu penya-segat, que fa d’ella un paratge únic per a gaudir d’unes vistes de somni.

 

La Cala de la Mina

Amplària: 5 m
Extensió : 50 m.

On es conserven restes d’una antiga mina d’ocre roig, és una de les imprescindibles que has de visitar, de fet, és un punt de trobada d’alguns velers i llanxes que abandonen durant unes hores el port per a fondejar en alguna de les seues boies ecològiques.