Escultura Parc”per la pau” Johan Galtung

Enmig d’aquest modest parc es troba la immensa «Escultura Paraloide» de cinc metres de longitud “Utoya” de l’artista Agustín Ibarrola Goikochea. Un treball original de l’escultor basc compromés en la lluita contra el terrorisme està integrada en el circuit del Mapa de la Memòria al costat dels llocs on es localitzen altres refugis seus: Alacant, Andoain, Ermua, Logronyo, Múrcia, Santander, Vitòria… Va ser erigida en memòria de les víctimes del terrorisme en Utøya i a Oslo el 22 de juliol de 2011, dia en què cada any es guarda un minut de silenci i es depositen roses al costat de l’escultura, símbol de la solidaritat i la pau per a honrar la memòria dels qui van patir els atemptats.

Johan Galtung, va ser un dels primers noruecs a comprar una casa a l’Alfàs del Pí. Investigador per la Pau, matemàtic, sociòleg, científic i polític ha participat en més de 40 conflictes com a mediador. L’estiu de 2013 va ser homenatjat a l’Alfàs del Pi amb el seu «propi» parc.

Al costat d’aquest parc se situa el mercat municipal cada divendres, en el mateix carrer on també es troba el club noruec.