Turisme Actiu

A més dels nombrosos esports nàutics que es poden practicar a l’Alfàs del Pi, existeixen altres possibilitats com és el cas per exemple del senderisme, el cicloturisme, l’escalada o l’equitació.

Ja siga per fer alguna cosa d’exercici o simplement relaxar-te i soltar músculs, nada millor que fer una passejada per la platja i gaudir de la brisa marinera o caminar cap al centre urbà de l’Alfàs del Pi, endinsant-se per camins secundaris i poc transitats envoltats de zones verdes entre camps de tarongers i ametlers en flor que combinen la seua olor amb el de la mar.

Però encara tens molt més per descobrir. Les nostres muntanyes et permetran endinsar-te en la naturalesa en estat pur i contemplar unes vistes que mai podràs oblidar.

Que comence l’aventura!

Ruta Turística INSTALBIR

A través d’aquesta ruta recorrerem alguns dels punts més bells de la nostra població. Es tracta d’una ruta fotogràfica en Instagram on per mitjà d’uns senyals, situades en llocs estratègics, s’indica l’etiqueta a utilitzar pels usuaris que comparteixen imatges i experiències de la seua estada.

Localitza els punts al llarg de la ruta. En ells trobaràs indicacions des d’on hauràs de fer la teua foto, ja que en ells hem definit un angle des del qual obtindràs els millors enquadraments del lloc.

Com veuràs la ruta està dividida en dues zones: Platges Albir i Faro del Albir.

Entre Tarongers i Flores

Embriaga’t amb l’aroma de la flor del taronger. Amb l’arribada de la primavera els nostres tarongers floreixen i els camps comencen a inundar-se de precioses flors blanques. La flor del taronger disposa de grans propietats i és una flor molt apreciada per la seua aroma. Encara que és una flor associada principalment al taronger, la flor del taronger també naix d’altres fruiters de la família dels cítrics com són el cidro o la llimera. Des de la platja de l’Albir, dirigeix-te pel Boulevard dels Músics en direcció al centre urbà, enllaçant amb Avda de l’Albir segueix a la dreta cap a Carrer Riu Serpis, contínua a l’esquerra per Carrer Rambla de l’Albir per a passar amb compte per davall de la carretera nacional i girar a la dreta cap al camí del Sarando fins a l’encreuament amb camí dels Alguers. Des de Camí dels Alguers i amb l’ajuda d’una llista de carrers es presenten diferents camins secundaris i poc transitats a explorar envoltats de camp i zones verdes.

RUTA ARBRES SINGULARS

Visita en el centre urbà 10 dels arbres més singulars del nostre municipi, uns per la seua importància simbòlica i històrica i altres pel seu caràcter monumental. Comencem per l’enigmàtic pi de la Plaça Major que recorda la reivindicació de la separació de la Baronia de Polop. A continuació, al costat de l’església, en la plaça Jaume I podem contemplar un bon exemplar de garrofera al costat de la façana d’unes cases. Des d’allí travessem l’avinguda País Valencià en direcció al camí de Coves, torcem a l’esquerra cap al camí del Soler on ens trobem amb una altra centenària garrofera i seguint aquest vial estret, trobarem a la nostra esquerra, diversos exemplars de longeves oliveres. Arribarem a la rotonda del centre comercial Arabí i ens dirigim cap al carrer Tabarca on observem diversos exemplars d’oms. A continuació tornem cap al centre pel carrer Ferrería i en la rotonda girem a la dreta per a continuar pel carrer Exèrcits Espanyols fins a la Llar del Pensionista on podem observar bells exemplars de Araucarias. Després ens dirigim pel carrer Madrid cap al Parc el Plá per a contemplar una bella garrofera al costat de la zona de jocs infantils i finalment al carrer Federico García Lorca contemplarem, un bell xiprer catalogat en el nostre catàleg municipal d’arbres singulars.

Descarregar Catàleg d’Arbres Singulars

EXPLORA ELS VOLTANTS

A la nostra província les comarques de la Marina, Alta i Baixa reuneixen tota l’essència del Mediterrani. Des de l’Alfàs del Pí pots a més visitar destins costaners com Benidorm, Altea, Calp o la Vila Joiosa o muntanyencs que reuneixen penya-segats, cales i caps com el de Sant Antoni, la Nao o el Morro de Toix que contrasten amb l’interior on també hi ha llocs plens d’encant per a gaudir de moments únics com per exemple el Castell de Guadalest o Les Fonts de l’Algar.

Directori d’empreses

CENTRO HÍPICO SIERRA HELADA

Camí del Repetidor, 5
03503 l’Alfàs del Pi, Alicante
Tel.: 693 012 399
www.hipicasierrahelada.com/

ESCUELA DE BUCEO SCORPORA

C/Pau Casals, 6
03581 l’Alfàs del Pí, Alicante
Tel.: 966 867 305

MONKEY RENT ALBIR

Bulevard dels Musics, 23, local 4 A
03581 l’Alfàs del Pí, Alicante
www.monkeyrent.es

Sí desitges que la teua empresa aparega en aquest directori envia’ns un email a info@welcomelalfas.com