Enoturisme a l’Alfàs del Pi

BODEGUES MENDOZA

EL MILLOR VI ESTÀ EN LA MILLOR VINYA

El Celler Mendoza va nàixer en 1989 com a empresa familiar, però el projecte es va forjar a la fi dels 70, quan Enrique Mendoza va començar a comprar, col·leccionar i invertir en vi d’altres cellers com a aficionat.

Més tard, recuperant la tradició familiar a la Marina Baixa de produir vi per al consum familiar, es van plantar les primeres 2.000 plantes que en 25 anys s’han transformat en un celler a l’Alfàs del Pi, amb 1.400 barriques dels millors boscos francesos i americans. Des de l’Alfàs, s’embotellen i es posicionen els vins en els mercats nacionals i internacionals. En les terres alfasines disposen també de 4,5 hectàrees de Moscatell d’Alexandria.

El segon celler, situada en la Finca Chaconero de Villena, està dotada de la millor tecnologia i instal·lacions per a fermentar el raïm procedent de les 80 hectàrees (250.000 plantes) de les següents varietats: Chardonnay en blanques i Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot, Petit Verdot, Shiraz i Monastrell en tintes.

La conscienciació dels Cellers Mendoza per la viticultura els ha portat a crear raïm produït sense herbicides ni insecticides i alimentades només amb compostos. Les seues vinyes estan portades de manera científica, recolzats en la dendrometría (tècnica que permet controlar l’estrés hídric de les plantes) i la viticultura de precisió.

Visitar Bodegues Mendoza

RUTA DEL VI DE ALICANT

L’ALFÀS DEL PI CAPITAL VINÍCOLA DE LA MARINA BAIXA

L’Alfàs del Pi, és membre del consell regulador de l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi, dependent del Govern d’Espanya, que reconeix 31 rutes oficials associades al enoturisme al nostre país.

A través dels Cellers Mendoza se situa entre els destins d’aqueix consell regulador de les Rutes del Vi d’Alacant, que té l’objectiu de donar a conéixer els paisatges de la província a través dels vins que es produeixen en comarques com el Vinalopó, la Marines Alta i, per descomptat, la Marina Baixa, en la qual som el gran pol d’atracció.

Ver Ruta del Vi